S Group Logistics Centre

Ruukki panels were chosen for the project because they met the customer’s set requirements and were also the most cost-effective. Energy efficiency drove construction of logistics centre.
Google maps image for pdf print
S Group started building a logistics centre for daily consumer goods at Bastukärr in Sipoo, just outside Helsinki, in summer 2013. When the final section is completed in 2018, the logistics centre will total approximately 190,000 m2.

The new logistics centre will be energy efficient. The construction  project was initiated by setting BREEAM environmental objectives, with every detail designed to meet BREEAM targets.

It was decided to use only renewable energy at the completed logistics centre.

The logistics centre is being built by TYL Freeway, a joint venture formed by Skanska and Lemminkäinen, and will be ready for use in 2018.

"Ruukki panels offer a significant material solution for this unique construction project. The choice to use Ruukki panels was made not merely on the basis of cost. During the project planning stage, we wanted to emphasise economy during the entire lifecycle of the building,” says Risto Seppänen, Project Manager at TYL Freeway.