OSTUKESKUS CENTRUM GALAXY SZCZECINIS

Partnerid

  • Tellija: EPP
  • Arhitektuur: Open Architekci
  • Paigaldus: EKOL Stanislaw Paczyński
Google maps image for pdf print

Centrum Galaxy ehitati 2003. aastal Poola loodeosas asuva, enam kui 400 000 elanikuga, Szczecini linna südamesse. Mitmekorruseline hoone projekteeriti kahe risttahukana. Fassaad oli valdavalt tumedas toonis. Hoone vajas pärast 12-aastast kasutusiga põhjalikku renoveerimist, mille tingis lisaks ka vajadus laiendada pakutavate toodete valikut mitme uue populaarse tootjamargiga. Mainekas asukoht eeldas lahendusi, mis annaksid ostukeskusele taas atraktiivse ja konkurentsivõimelise väljanägemise, olles samas äärmiselt funktsionaalsed ja lihtsasti paigaldatavad.

Hoone renoveerimise ja laienemise kontseptsiooni töötas välja Varssavi arhitektuuribüroo Open Architekci. Ostukeskuse uus fassaad tehti klaaspaneelidest, mis vahelduvad tumehallide, hallide ja valgete Ruukki Liberta terasest fassaadikassettidega. Kuni 200 cm kõrged ja 50 või 100 cm laiad fassaadipaneelid paigaldati vertikaalselt. Eritellimusena tootis Ruukki ka erineva sügavusega paneele (30–50 mm). 

Ruukki osalus antud projektis on hea näide sellest, miks on ettevõtte spetsiaalselt renoveerimislahenduste jaoks välja töötatud süsteem kasulik. Galaxy Centrumis kasutatud Ruukki Renovation kontseptsioon loodi Liberta fassaadikassettide paneelsüsteemile. Tänu selle süsteemi universaalsusele saab paneele paigaldada iga tüüpi ehitise seintele. Tellija vajadustele kohaldatud tootmine võimaldab valmistada eri mõõtmetega ja värvi paneele, mille abil saavutada soovitud arhitektuuriline visioon.