Zerva kontorsbyggnad

”Vi ville att vår byggnad skiljer sig från mängden och väcker uppmärksamhet. Nu fungerar fasaden på sätt och vis som företagets visitkort”, säger verkställande direktör Marcus Dyberg på Zerva om företagets nya lokaler.
Google maps image for pdf print

”Vi ville att vår byggnad skiljer sig från mängden och väcker uppmärksamhet. Nu fungerar fasaden på sätt och vis som företagets visitkort”, säger verkställande direktör Marcus Dyberg på Zerva om företagets nya lokaler.

Övriga krav på byggnaden var en form som avviker från det vanliga samt lokaler som lämpar sig för kundbetjäning och kontorsbruk. PLS har byggt nya lokaler i Skövde i södra Sverige. Tvåvåningsbyggnaden, som har fått namnet Zervahuset, finns cirka tre kilometer nordost om Skövde centrum.

Lokalt landmärke


På Zervahusets bottenvåning finns en butik och på övre våningen finns kontors- och kursrum. Byggnadens östra del är uthyrd till ett städföretag.
 
Byggnadens västra fasad är försedd med fasadsystemet Ruukki Emotion. Fasadkassetterna i stål är perforerade så att väggens yta bildar Z-bokstäver enligt företagets logotyp. Effekten har förstärkts ytterligare med LED-lampor placerade bakom kassetterna.