Daghemmet Forfatterhuset

Samarbetspartners

  • Investerare: Köpenhamns stad
  • Arkitektonisk design: COBE Architects
Google maps image for pdf print

Daghemmet Forfatterhuset som byggts i i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn, Danmark, har plats för 160 barn. Byggnaden har rundade hörn och en fasad som ger huset ett kreativt uttryck.

”Målet var att skapa en byggnad som respekterar sin historiska omgivning och inte irriterar ortsborna”, förklarar Gyprocs projektledare Søren Rasmussen.

Ruukki Anderslöv levererade väggelementens stålskenor och infästningar. Det som var mest utmanande var att profilera skenorna för att göra dem bockningsbara och därmed möjliggöra byggnadens rundade hörn.

”Vi har ett långvarigt gott samarbete med Ruukki, som hade ett proaktivt grepp i detta projekt. Byggnaden är utsökt och exakt som arkitekten har tänkt sig. Nu har vi en lösning för framtida kunder som vill bygga rundade fasader”, säger Søren Rasmussen.