Kancelárska budova Venstres hus

Partneri

  • MDH arkitekter sa
Google maps image for pdf print

Venstres hus je jednou z prvých budov z 50. rokov minulého storočia v Nórsku zrekonštruovaných na pasívne energetické budovy. Opláštenie je teraz tmavé a za ním je vrstva izolačného materiálu s hrúbkou 20 cm na zlepšenie energetických parametrov budovy. Budova bola dokončená v roku 1954 a slúži ako ústredie liberálnej strany (Venstre), najstaršej politickej strany v Nórsku.

Spoločnosť Ruukki dodala čierne hliníkové fasádne profily vyrobené špeciálne pre túto budovu. Boli vyrobené na mieru pre montáž na konkrétne miesto.

„Som veľmi spokojný s produktmi spoločnosti Ruukki a s ich individuálnymi službami. Vďaka tomu získala zákazku práve Ruukki. Výsledkom je úplne rovnaký typ fasády, aký mala budova pôvodne pri jej dobudovaní. Produkty a služby spoločnosti Ruukki splnili naše očakávania na 100 %“, hovorí Nils Gunnar Dietz, generálny manažér stavby.