Forfatterhuset - przedszkole

Ruukki Anderslöv dostarczyło stalowe profile i słupy do produkcji elementów ściennych. Najtrudniejszym aspektem było wyprofilowanie stalowych komponentów tak, by można je giąć do projektowanych zaokrągleń budynku.

Partnerzy

  • Inwestor: City of Copenhagen
  • Projekt architektoniczny: architects COBE
Google maps image for pdf print

Przedszkole Forfatterhuset posiada miejsca dla 160 dzieci i zostało wybudowane w dzielnicy Nørrebro w Kopenhadze. Budynek wyróżnia się zaokrąglonymi narożnikami, a jego fasada to wyraz kreatywności w projektowaniu.

„Naszym celem było stworzenie obiektu, który szanuje historyczne otoczenie i nie przeszkadza lokalnym mieszkańcom,” wyjaśnia kierownik projektu z Gyproc, Søren Rasmussen.

Ruukki Anderslöv dostarczyło stalowe profile i słupy do produkcji elementów ściennych. Najtrudniejszym aspektem było wyprofilowanie stalowych komponentów tak, by można je giąć do projektowanych zaokrągleń budynku.

„Mamy wieloletnie doświadczenie we współpracy z Ruukki, które odegrało aktywną rolę w tym projekcie. Budynek jest interesujący i dokładnie taki, jak wizja architekta. Mamy teraz także rozwiązanie dla przyszłych klientów, którzy chcieliby podobną zaokrągloną fasadę,” mówi Søren Rasmussen.

Informacje na stronie internetowej Ruukki są zgodne z naszym aktualnym stanem wiedzy. Pomimo iż dokładamy wszelkich starań, by zapewnić poprawność danych, spółka nie ponosi odpowiedzialności za bezpośrednie lub pośrednie szkody wynikające z możliwych błędów lub niewłaściwego wykorzystania informacji zawartych na naszej stronie internetowej. Spółka zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian.