Forfatterhuset-barnehagen

Samarbeidspartnere

  • Investor: Byen København
  • Arkitektonisk utforming: arkitektbyrået COBE
Google maps image for pdf print

Barnehagen Forfatterhuset har plass til 160 barn og ble bygget i bydelen Nørrebro i København, Danmark. Bygningen har avrundede hjørner, og en fasade som gjenspeiler kreativiteten som ble nedlagt i formgivningen.

«Målet var å skape en bygning som respekterer de historiske omgivelsene og som ikke sjenerer innbyggerne i området», forklarer Gyprocs prosjektleder, Søren Rasmussen.

Ruukki Anderslöv leverte stålkanalene og stenderne til veggelementene. Det mest utfordrende aspektet var å utforme kanalene slik at de kunne bøyes, så bygningen fikk de avrundede hjørnene.

«Vi har en lang historikk med gode resultater som følge av vårt samarbeid med Ruukki, som hadde et proaktivt grep på dette prosjektet. Bygningen er fin, og ble akkurat slik arkitekten hadde sett den for seg. Vi har nå en løsning for fremtidige kunder som ønsker å bygge buede fasader», sier Søren Rasmussen.