Cor-Ten-fasade hedrer tradisjonene i Slakterhusområdet i Gøteborg

des 17, 2018

Kontorbygningen Slakterhuset ble fullført sommeren 2017, i det som opprinnelig var et område med industri- og lagerbygg rundt fire kilometer fra sentrum av Gøteborg i Sverige. Det lå tidligere et slakteri på området, og det er der navnet er hentet fra. Det tidligere slakteriområdet er i ferd med å forvandles til et pulserende byområde, og huser i tillegg til kontorbygningen to restauranter.

Slakterhuset er et treetasjes kontorbygg som inneholder 14 000 kvadratmeter utleieområde og åtte leietakere. Strukturen til den revne kontorbygningen som var der tidligere er blitt brukt til deler av bygningen, men ellers er bygningen helt ny. Bygningen eies av eiendomsselskapet Klövern.

«Butikker, et bryggeri og andre aktiviteter vil ytterligere bidra til forvandlingen av området. Det er også blitt forenklet adkomst til området ved ferdigstillelsen av Gamlestadstorget stasjon, som nå fungerer som et knutepunkt for offentlig transport,» forklarer prosjektleder Lars Backman i eiendomsselskapet Klövern.

Ruukki leverte fasadene til bygningen, og etter arkitektens anbefaling ble Cor-Ten S7 designprofiler valgt. Den samme typen Cor-Ten-stål er også blitt brukt til interiøret i restauranten i bygningen.

«Med Cor-Ten ble det mulig for oss å skape en flerformet fasade med vinduer og stålprofiler i varierende størrelser. Cor-Ten føyer seg fint inn i området og er tilpasset historien og karaktertrekkene her,» sier Lars Backman.

Lars Backman påpeker at Cor-Ten er blitt et stadig mer vanlig syn i og omkring Gøteborg i løpet av de siste 5–8 årene.

Kontorbygningen Slakthuset fikk en Ruukki Cor-Ten fasade, siden denne var best tilpasset særpreget i området. Området var tidligere et industri- og lagerbyggområde med teglsteinsbygninger, noe som matcher Cor-Ten-profilene.

Fasaden til Slakterhusets kontorbygning er med på å gi området en unik karakter, noe et økende antall gøteborgere er i ferd med å oppdage.

«Jeg har hørt utelukkende positive kommentarer om den nye bygningen. Området appellerer til folk fordi det er så annerledes, forklarer Lars Backman.

Siste nytt