Forfatterhuset bērnudārzs

Partneris

  • Investors: Kopenhāgenas pilsēta
  • Arhitektūras dizains: arhitekti COBE
Google maps image for pdf print

Forfatterhuset bērnudārzā ir vietas 160 bērniem, un tas tika uzcelts Kopenhāgenā,  , Norrebro (Nørrebro) rajonā, Dānijā. Ēkai ir noapaļoti stūri, un tās fasāde atspoguļo konstrukcijā iestrādāto radošumu.

"Mērķis bija izveidot ēku, kas izrāda cieņu vēsturiskajai videi un nekaitinātu vietējos iedzīvotājus," skaidro Gyproc projekta vadītājs Sorens Rasmusens (Søren Rasmussen).

Ruukki Anderslöv piegādāja tērauda kanālus un tapas sienu elementiem. Visizaicinošākais aspekts bija izveidot tādu kanālu profilu, lai tie būtu lokāmi ēkas stūros.

"Mums jau daudzus gadus ir bijusi veiksmīga sadarbība ar Ruukki, kas pieķērās šim projektam ar proaktīvu attieksmi. Ēka ir izdevusies, un tā ir sanākusi tieši tāda, kādu arhitekts bija iztēlojies. Tagad mums ir risinājums, ko varam piedāvāt citiem klientiem, ja viņiem radīsies nepieciešamība pēc izliektām fasādēm," saka Sorens Rasmusens.