Ajankohtaista

Julkisivusta identiteetti ja käyntikortti

”Rakennuksen tuli erottua ympäristöstään ja herättää huomiota. Nyt julkisivu toimii tavallaan yrityksen käyntikorttina”, kertoo PLS-yhtiön toimitusjohtaja Marcus Dyberg uusista toimitiloistaan.

Muita vaatimuksia rakennukselle olivat tavanomaisesta poikkeava muoto sekä tilojen soveltuvuus asiakaspalvelu- ja toimistokäyttöön. PSL yhtiö on rakentanut uudet tilat Skövdeen Keski-Ruotsiin. Kaksikerroksinen rakennus, joka on saanut nimekseen Zerva, sijaitsee noin 3 kilometri Skövden keskustasta koilliseen.

Alueensa maamerkiksi


Zerva-rakennuksen alakerrassa on myymälä ja yläkerrassa tilat toimisto- ja koulutuskäyttöön. Rakennuksen itäpääty on vuokrattu siivousalan yritykselle.

”Sen sijaan, että olisimme valinneet tavallisen, tylsähkön julkisivun valokyltteineen, päätimme toteuttaa jotakin ihan uutta”, kertoo Marcus Dyberg.

Lännen puoleisessa julkisivussa on käytetty Ruukki Emotion -julkisivujärjestelmää. Siinä teräsjulkisivukasetit on rei’itetty, perforoitu siten, että seinän pintaa muodostuu yrityksen logon-mukaisia Z-kirjaimia. Lisänäyttävyyttä on saatu kasettien taakse sijoitetuilla LED-valoilla.

”Suunnitteluvaiheessa arkkitehti kertoi, että olisi mahdollista toteuttaa jotakin ihan uutta. Julkisivuun voidaan lisätä kuviot ja valoefektit.  Kun näimme suunnitelman, näytti se todella hyvältä. Päätimme valita tämän”, kertoo Marcus Dyberg.

Lähemmäksi asiakkaita


Zerva toimii palvelukeskuksena sekä pienyrityksille, kuten vaikkapa ravintoloille että siivousfirmoille. Asiakkaat voivat siivoustuotteiden lisäksi hankkia vaikkapa kyniä, kansioita, pizza-laatikoita ja kaikkea toiminnassaan tarvitsemiaan tuotteita. Tuotevalikoima on rakennettu niin, että asiakas saisi samasta paikasta mahdollisimman paljon. 

Ennen Zervaa yrityksen toiminta oli keskittynyt tehtaan yhteyteen. Nyt toimipaikka on lähempänä asiakkaita.

Lisäsatsaukselle tunnettuutta


Marcus Dyberg kertoo, että Ruukin osuus vastasi sitä mitä tilattiin ja asennus tuli ajallaan.

”Julkisivun osuus kokonaiskustannuksista oli todella pieni. Sillä saatiin kuitenkin rakennukselle identiteetti. Koska rakennus on erilainen, näkyvä ja hyvin tunnistettavissa, puhutaan siitä jo nyt Zerva-rakennuksena. Olemme saaneet tästä vain myönteistä palautetta.”