Pysäköintitalosta komea julkisivu Tallinnan lentoasemalle

maalis 19, 2019

Vuonna 2018 Tallinnan lentoasemalle rakennettiin pysäköintitalo yli 1200 autolle. Vilkkaan Tarton-maantien viereen rakennettuna se muodostaa näyttävän julkisivun koko lentoasemalle. Rakennuksen julkisivussa on käytetty Ruukin toimittamia Cor-Ten-julkisivulamelleja.

Pysäköintitaloon kuuluu viisi rakennusta, joissa jokaisessa on kolme kerrosta. Tallinnan lentokentän, AS Tallinn Lennujaamin tilaama rakennus valmistui vuodessa, aina suunnittelusta valmiiseen rakennukseen. Projektista vastasi rakennusliike KMG inseneringiehitus, joka vastasi myös suunnittelutyöstä ja sen ohjauksesta.

“Tarve uusille pysäköintipaikoille oli selvä. Matkustajamäärät ovat viime aikoina kasvaneet, eikä meillä ole ollut riittävästi pysäköintitilaa. Olemme nyt nostaneet pysäköintipaikkojen määrän samalla alueella 400 aina 1 200”, toteaa Tallinn Lennujaamin viestintäpäällikkö Margot Holts.

Sijainti kasvatti ulkonäköpaineita

”Hyvä toimivuus oli tärkein kriteeri, jonka rakennukselle asetimme. Koska se on myös näkyvällä paikalla, vaati se hieman lisäponnistelua, jotta saimme siitä myös ilmavan, modernin ja hyvännäköisen”, toteaa Margot Holts.

Tilaajan lisäksi myös Tallinnan kaupunki asetti pysäköintitalolle kriteerinsä. Rakennuksen piti olla näyttävä ja toimia lentoteitse matkustavien porttina kaupunkiin.

Pysäköintitalosta on tullut koko lentoaseman julkisivu. Se ei ole nelikulmainen laatikko, joka hallitsee maisemaa, vaan sulautuu maastoon ja antaa itse lentokenttärakennukselle sille kuuluvan ykkösaseman. Pienenä yksityiskohtana huomattakoon, että julkisivulamellien yläreunojen vinokulma sulautuu samaan muotomaisemaan lentoaseman katon jyrkkyyden kanssa.

Maaperästä ja liikenteen jatkuvuudesta haastetta

Projektista vastannut KMG inseneringehituksen projektipäällikkö Marko Pikk kertoo perustuksen tekemisen olleen koko rakennusprojektin haastavin vaihe. Haastetta nosti rakennuksen sijainti Ulemiste-järven rannalla hiekkakivisellä maaperällä. Myöskään lentoaseman toimintaa ei pysäköintitalon rakentaminen saanut häiritä.

Näyttävin osa rakennuksesta, julkisivu ei ollut haasteellinen. Cor-ten-julkisivulamellit asennettiin rakenteisiin toisesta pystyreunastaan, toisen jäädessä vapaaksi. Näin muodostui ilmava julkisivu.

”Asennuksesta ei koitunut ylimääräistä haastetta ja työtä, sillä se oli ennakolta tarkoin suunniteltu. Jopa maaperän liikkeiden vaikutus oli huomioitu lamellien kiinnityksessä”, kertoo projektipäällikkö Marko Pikk.

Moni halusi tulla esille

Cor-ten-julkisivun väri täytti sekä lentoaseman että Tallinnan kaupungin rakennukselle asettamat ulkonäkövaatimukset.

”Myös Ruukin pitkä tuotetakuu ja se, että julkisivun pintaa ei tarvitse millään tavalla huoltaa, puolsivat Ruukin tuotteen valintaa”, kertoo Marko Pikk.

Cor-Ten-lamellien perforointi eli rei’itys lisää julkisivun ilmavuutta. Tällä täytettiin myös paloviranomaisten vaatimukset sille, että puolet sisään tulevasta ilmasta täytyy sieltä myös välittömästi poistua. Perforointi ja reikien koko suunniteltiin ja testattiin Ruukin kanssa yhteistyössä.

Julkisivun toimituksesta oli Ruukin lisäksi kiinnostunut myös kolme muuta yritystä.

”Monet halusivat projektiin mukaan, koska kohde on niin näkyvällä paikalla. Tämä on myös hyvä näyteikkuna Cor-Ten-tuotteelle”, kertoo Marko Pikk.

Lopputulos täytti odotukset

Marko Pikk on tyytyväinen Ruukin toimintaa. Suunnitelmat tehtiin yhdessä, ratkaisu löydettiin yhdessä ja toimitukset tulivat ajoissa. Uusi rakennus on huomattu.

”Avajaisissa ja vierailukäynneillä olleet arkkitehdit ovat antaneet rakennuksesta hyvää palautetta.  Myös se, että Cor-Ten ja betoni sopivat hyvin yhteen, on huomattu”, sanoo Marko Pikk.

Tallinnan kaupunki hänen saamansa palautteen perusteella tyytyväinen pysäköintitaloon ja siitä on tavoitteiden mukaisesti tullut ilmateiden portti kaupunkiin.

Myös Tallinnan lentoasemalla ollaan tyytyväisiä.

”Olemme tyytyväisiä tuotteisiin, joita rakennukseen on valittu. Ne ovat tehneet siitä tyylikkään ja modernin. Pysäköintitalo on otettu hyvin vastaan ja se on saanut myönteistä palautetta”, toteaa Margot Holts.

”Rakennusprojekti ei ollut helppo, mutta se saatiin onnellisesti päätökseen ja aikataulussaan. Tietysti olen silloin tyytyväinen sekä projektiin että upeaan lopputulokseen”, kehuu projektipäällikkö Marko Pikk.

Uusimmat uutiset